Örter för alla 

Många människor tror att örter bara är något man använder för att krydda maten med. Men under tusentals år har örter och andra växter haft en viktig roll i vår och andra kulturer. Många av våra mediciner innehåller ämnen som har sitt ursprung från växter t.ex.  Aspirin  kommer ursprungligen ur barken från vide.

Sedan urminnes tider har hästen strövat omkring och ätit örter, gräs, löv och bark som de för tillfället behöver. Ett starkt immunförsvar var och är livsviktigt för att hästen ska hålla sig frisk. Det är idag få förunnat att som hästägare ha stora arealer skogsbete och ängar där hästarna själv kan äta det de behöver.

En stor del av den gamla örtkunskapen bevaras och förs vidare i form av berättelser. Men det finns också noga dokumenterat i örtaböcker som ger en detaljerad information om egenskaperna hos de växter som används.

 " Vår värdering är att arbeta med naturen istället för emot    och för hästars och andras djurs friskare liv. "

Häst & HusdjursLabbet - För ett friskare häst & djurliv

När ni köper örter av oss delar vi gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet av produkterna. Vår kontakt med våra kunder är en viktig och uppskattad del av vårt arbete, Anki Olofsson, Dr Mikrobiologi

Mer att läsa för nyfikna 

Thoresen, Are. Holistisk veterinärmedicin (2013) 

Howard Jay Mikes DVM (Bailleriere, Tindall och Cox) Practical Veterinary Pharmacology, Materia Medica and Therapeutics, (London 1937)

E. WallisHoare FRCVS A manual of veterinary Therapeutics and Pharmacology (1895)

Hoffman, David Medical Herbalism (2003)

Mills, Simon Y The Essential Book Of Herbalism (1993)

Philips, Roger and Foy, Nicky, Herbs (1990)

Wynn, Susan G and Fougére Barbara J. VeterinaryHerbal medicine (2007)

Page, Self, Hilary, hästägarens örtabok (1998)

Equus Mundi®  är ett unikt fodertillskott av ekologiska örter som tagits fram av Dr. Anki Olofsson i samarbete med örtspecialister. Equus Mundi har funnits på marknaden i Sverige sedan 2016 och produkten är registrerad hos jordbruksverket.
 

Till våra hundar, katter & får finns örtblandningen Mundi. Kontakta oss gärna för rådgivning.

Dela den här sidan