Att känna in & lyssna på hästen


Igår blev jag guidad av hästen jag så många gånger behandlat för att släppa på spänningar och låsningar i kroppen efter en olycka.

" Jag vet vad jag behöver göra för att läka och du behöver känna in och se vart du kan hjälpa mig " var det som kom till mig där vi stod

Vi har de senaste gångerna haft extra fokus på att släppa en låsning i bogen. Hon har visat tydligt att hon behöver släppa på andra spänningar först innan vi kan komma åt det som besvärar mest. Jag har lyssnat och fått respons. Hon bestämmer när behandlingen är klar.... varje gång.

Så igår när jag lösgjort fascia kring bog och bringa och jobbade vid bogbladet började hon vrida på huvudet ( jobbar alltid med hästen lös) och hålla så pass länge att något släppte, tillbaka med huvudet. Ny handposition under bogbladet och hon vänder huvudet igen och lyfter benet i 90 graders vinkel tills låsningen försvinner.

jag vart stum....HON VET vad hon behöver göra

Jag älskar mjuka masterson metoden och i denna finns just dessa rörelser beskrivna som en sekvens att hjälpa bogen...fint...men hästen gjorde det själv utan min hjälp jag behövde bara hålla under bogbladet.

Plötsligt var det så tydligt hur vi människor sitter fast i tanken om hur man ska göra, i vilken ordning och får vi inte resultat med en gång fungerar det inte och vi blir frustrerade och kanske uppgivna.

Tänk vad vi har att lära oss av hästens visdom...lyssna in våra egna kroppar och deras.

Jag är evigt tacksam för denna lektion som inte går att läsa sig till

Med kärlek till alla hästar

Översikt – Hästar & Livet

JULI 2022

Datum

26. jul, 2022

26. jul, 2022

NOVEMBER 2021

Datum

25. nov, 2021

16. nov, 2021

11. nov, 2021

11. nov, 2021

JUNI 2021

Datum

29. jun, 2021

6. jun, 2021

Dela den här sidan