9. nov, 2022

Senskada hos häst

En underbart härlig höstmorgon när jag behandlar häst med senskada höger bak.

När en stor och tung kropp avlastar ett ben uppstår spänningar i många delar av hästens muskler och senor. Det finns också risk för överbelastning och kramp.

Om du inte har tittat på foton över hur alla fantastiska muskler och senor bär upp detta magnifika djur så gör gärna det. Kan varmt rekommendera boken på fotot.

Hästen är inte bara vacker på utsidan utan är ett känsligt, inkännande, smidigt och snabbt flyktdjur med hela sitt väsen.

Hästen som behandlades idag har inte svarat på "mekaniska" behandlingsmetoder utan blockerat ut behandlingen. Hästar är känsliga och för endel hästar blir dessa metoder för kraftiga och man kommer inte förbi nervsystemets förmåga att blockera förmågan att släppa på spänning.

Jag älskar att arbeta med dessa känsliga hästar som visar vägen för hur just den vill att jag arbetar. Se, lyssna och känna in och vara i nuet gör hela skillnaden. Hästen talar om när den släpper på spänning, vad den behöver göra (arbetar alltid med lös häst) och när det är dags att sluta för denna gång.

Varje häst är en individ med sin historia. Men när vi möts existerar bara NUET. Vi möts först i energifältet som omger alla levande varelser. Den får bjuda in mig till att bli berörd. Behandlingen sker med endast händerna. Man sätter stagnerad energi i rörelse i kroppen och i energifältet.

Att se när hästen släpper på spänning är ljuvligt. Efteråt blir hästen trött och processar behandlingen långt efteråt. Den blir också ofta lite instabil en tid eftersom kroppen ska hitta sitt nya läge. Samtidigt arbetar vi med homeopatiska medel för att hjälpa senan i sin läkningsprocess.

Kroppen är fantastisk på att läka om man ger förutsättningarna

Behöver din häst behandling är du välkommen att kontakta oss.

Nästa vecka åker vi åt Helsingborgshållet, v 46 åt Kristanstad, v 47 Älmhult.

Vår kurs i helhetshälsa återkommer under våren och kommer snart att gå att boka. En heldag kommer att beröra denna behandlingsmetod som jag kallar Heart connection metoden. Rekommenderas varmt för att kunna läsa av, känna in och avhjälpa spänningar och andra blockeringar själv på sin häst .

Varma hälsningar Anki

Bokning 0732-132524

Dela den här sidan