Min hund vill ha riktig mat

Denna bok rekommenderas till alla som vill ha en frisk hund. För att vi ska kunna ge våra hundar rätt sorts mat som de inte bara överlever på utan frodas av behöver vi förså vad hunden är för varelse och vilka näringsbehov den har. Varg och hund är mycket nära besläktade. Så nära att den fysiologiska skillnaden är obefintlig.

Foderindustrin har skapat definitionerna komplett, balanserat och helfoder. Man kom tidigt på att om man berikar en steril, näringsfattig blandning av animaliska- och vegetabiliska skräpprodukter med vitaminer och mineraler kan man öka försäljningen genom att skrämma hundägaren till att tro att utan helfoder äventyras hundens hälsa. Trots detta blir inte hundarna friskare utan sjukare. Veterinärernas väntrum fylls av hundar med magkatarr, läckande tarm, gallproblem, hudproblem, allergiska symtom.

Några av de som inte blir hjälpta av veterinären kommer till oss. Att ändra kosten är en stor del i läkningsprocessen utöver att balansera kroppens organ och mikrobiella belastningar. 

Du är välkommen att boka konsultation angående din hunds mat

Dela den här sidan