7. apr, 2022

Urinblåsans meridian

Urinblåsans uppgift är att upprätthålla en normal vätskenivå i kroppen.

Ett underskott visar sig hos hästar som en underfunktion i de långa ryggsträckarmusklerna vilket även kan ge kompenserande smärtsamma spänningar på andra ställen. Den fria rörelsen i ryggen hämmas och ger upphov till kronisk blåskattar. Ett överskott i meridianen visar sig som smärta utmed meridianen.

Blåsmeridianen är den mest ”psykiska” meridianen som även visar sig rent fysiskt. Stress, ångest och andra psykiska reaktioner märks genom tätare urinering. Tex kan detta hos ston förväxlas med att stoet upplevs som brunstigt och kissar ofta.

Man kan balansera och förebygga problem genom att jobba med ett lätt tryck och sända energi längs med urinblåsans meridian. Målet är att få kontakt med hästens nervsystem som håller och släpper spänningar. Detta har en mycket avslappnande effekt.

Kroppen har 12 meridianer och urinblåsans meridian påverkar de övriga vilket gör denna extra gynnsam att jobba med eftersom den balanserar alla de andra meridianerna. Att arbeta med denna meridian som påverkar parasympatiska och sympatiska nervsystemet har visat sig vara mycket gynnsamt för hästar med symtom eller stelhet orsakade av fästingburna mikroorganismer som Borrelia och Ehrlichia.

Genom att behandla meridianen regelbundet och släppa på spänningar kan hästen prestera bättre och blir även mer pigg och harmonisk.

Behöver du och din häst hjälp kontakta oss gärna. Anki mobil 0732-132524 för fågor och tidsbokning alternativt kontakt@hastohusdjurslabbet.se

Jag behandlar en häst inom 1 mils radie från Hästveda. Är det längre att åka behöver det vara 2-5 hästar som behöver behandling. Metoden jag använder är en kombination av Masterson metoden och egen heart to heart metod.

Case

Travsto har behandlats av vet för hormonella problem då stoet kissar ofta och verkar brunsta. Hon trycker även rumpan hårt mot vattenkoppen. Hästen är motvillig och man behöver vara minst 2 personer vid hantering.

Visar tydliga tecken på obehag. Vet-besiktigad inför varje start. Dock ute på banan eftersom ingen kan vara i närheten utan bli upptryckt i väggen.

Frekvensanalys visar bla borrelia och Ehrlichia med hormonell obalans och försvagning av mjälten. Dessa fästingburna mikroorganismer visar symtom i muskulatur, nervsystem och mage. Homeopat- och örtbehandling påbörjades. Hon har nu inga av ovan nämnda symtom kvar.

Efter 2 veckor behandlade jag urinblåsans meridian utan att bli upptryckt i någon vägg. Hon var redo att släppa många spänningar och blockeringar och visade alla tecken på avslappning. Speciellt i bäckenområde och bakben. Cirkulationen flödade bättre och hon satte bakbenen hela 10 cm längre under sig.

En fantastiskt fin och trevlig häst påväg mot läkning

Dela den här sidan