26. jul, 2022

Hur använder man Equus Mundi örtblandning ?

När man börjar använda Equus Mundi är det allra bästa att ha ett nytaget träckprov att utgå ifrån. Varför ?

Jo för då kan vi rekommendera längd på kuren för bästa resultat. All hästar är individer och obalansen/orsaken kan vara större eller av mindre art till varför immunförsvaret är sänkt och maskantalet ökar. Ju mer parasiter och kanske även olika arter desto längre tid behöver hästen äta örterna för att stötta, rensa ur systemet och stärka sitt immunförsvar.

När ska man följa upp resultatet och göra en ny analys ? Det gör man 3 veckor efter avslutad kur.

Vad händer sen ? Då rekommenderar vi hur man fortsätter använda Equus Mundi i fortsättningen för att hästen ska vara i balans.

Går alltid mängden parasiter ned med en gång ? I de flesta fall ja men det händer att värdet inte går ned. Det är helt naturligt att det inte gör det om kroppen är belastad av en infektion/inflammation som inte har läkt ut. Samma sak händer vid kemisk avmaskning, att värdet ligger högt igen vid nästa träckprovtagning. Då behöver man gå vidare med att undersöka vad som ligger bakom infektionen/inflammationen, läka ut den för att sedan fortsätta använda örterna och komma ned till en låg nivå parasiter.

Träckprov är ett litet hälsotest som visar om immunförsvaret är sänkt. Bra foder och naturens egna läkande förråd sätter igång kroppens egna läkande förmåga.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi kan hjälpa dig och din häst.

Dela den här sidan