12. okt, 2022

Har din häst klåda/eksem ?

Har din häst klåda/eksem ?

då kan den behöva hjälp att avgifta kroppen. Många gånger är mikroorganismer grundorsaken till en toxisk belastning i kroppen.

Här ser ni Eilifur som efter frekvensanalys visade på belastning av mögel samt belastning av njurar, lever och lymfsystem.

I vintras fick han smak för att pilla och äta av halmen i ligghallen trots mer eller mindre fri tillgång av hö. Teorin är att möglet på halmen orsakade och utlöste klådan och skapade eksem eftersom mögel utsöndrar gifter.

När det var som värst kliade han bort man, öronhår, päls på mage , flank, bäcken, skap och svansrot. Här är några bilder före och efter behandling. Såren blev värre innan det vände och läkte ut och päls och man började växa ut. Läkning är en process.

Såhär jobbade vi med Eilifur (ersätter givetvis inte utlåtande av veterinär). Det finns inte en universallösning för alla hästar eller andra djur då grundorsaken kan vara olika och kan behöva individuella behandlingsplaner.

1. Frekvensanalys identifiera orsak och problem/obalanser .

2. Behandling med djupverkande homeopatiskt komplexmedel för allergier kopplade till läckande tarm och systemisk förgiftning som ger hudproblem. Homeopatiska medel riktade mot mikroorganismer (mögel och svamp), örtblandning Equus Mundi

som storstädar

3. Hjälpa till utifrån genom att hålla sår rena med väteperoxid, smörja med aloevera och potatismjöl till sist som skydd mot insekter och sol. Potatismjölet visade sig vara supereffektivt mot klåda. Applicerade morgon och kväll

4. Följ utvecklingen/läkningen och justera vid behov

Att läka innefrån genom att ta bort det som orsakade problemet och rensa bort gifter och slaggprodukter och på så sätt stärka organ och immunförsvar återställer hälsan. Att bara ge klådstillande medel som dämpar symtom läker inte kroppen.

Många av de slaggprodukter som finns i kroppen bildas i tarmen. Dålig matsmältning kan orsakas av för lite magsyra i magsäcken, för lite matsmältningsenzymer från bukspottkörteln, sjukdomsframkallande mikroorganismer (här mögel) obalanserad tarmflora och långsam tarmpassage. Om slaggprodukterna inte rensas ut läcker de vidare ut i blodet och belastar resten av kroppen, varje cell och organ. Levern och njurarna hinner inte med att rensa ut dem utan de lagras då i vävnaderna.

Symtom som kan uppstå är svullnader, inflammation, trötthet, klåda, stelhet och ömma muskler och leder, matsmältningsproblem, illaluktande träck samt olika typer av hudproblem.

Det är bra att göra en detox en eller två gånger per år i förebyggande syfte, allt efter behov, för att ge kroppen en chans att återhämta sig och rensa ut slaggprodukter. Att skapa balans och energi.

Bra att veta: Vilka är hästen reningssystem ?

Tarmsystemet

Levern

Galla

Lymfa

Njurar

Huden

Hals

Bronker

Lungor

Näsa

Bihålor

Välkommen att boka tid för rådgivning eller kontakta oss för frågor gällande analyser.

Anki Olofsson Dr mikrobiologi kontakt@hastohusdjurslabbet.se, 0732-132524

Dela den här sidan