19. okt, 2020

Urinvägsinfektion hos katt

Labbets egna gammelkatt Tusse har haft urinvägsinfektion. Inte ovanligt hos katter med njurproblem samt hos äldre individer. Han har sprungit på lådan och alla möjliga andra ställen ochförsökt kissa och ibland kissat en liten liten skvätt koncentrerad urin med blod i .

Analyserade hår från kisen med frekvensanalys och såg att det fanns både bakterier och svamp. Redan efter ett dygns behandling med några doser homeopatmedel började blodet tunnas ut och för att efter tre dagar vara helt borta. De frekventa trängningarna försvann och han gick kanske lite mer än vanligt på lådan men mängden urin var i storlek som det brukar.

Eftersom mineralerna i analysen låg högt kan detta tyda på att även njursten kan förekomma så parallellt har han fått homeopatmedel som ska minska och förebygga njursten.

Vi har slutat helt med torrfoder och Tusse äter nu enbart kött, mundi örtblandning och vatten. 

Brist på sömn och förstås oro har gjort att han gärna vill vara nära och han sover djupt som aldrig förr. I fredags kväll somnade han över mina papper när jag bokförde vilket jag tog som ett tecken på att det var dags att sluta jobba och hålla helg.

Välkommen för rådgivning

tidsbokning: www.boka.se    Häst och HusdjurLabbet

Dela den här sidan