24. okt, 2021

Hästarna som vägvisare

Idag fick jag tydlig guidningav hästarna i en fråga jag på senare tid funderat mycket på.

Många är det som är nyfikna på naturlig hästhållning, hur vi människor kan kommunicera och läka genom att vara nära hästar. Det skrivs mycket om vad hästen förmedlar om världen och om oss människor. Hästen har nästan blivit som ett medium/sierska och satt på pedestal. En dyrkan där människor känner samhörighet och tillit näst intill som en sekt. Mitt i all denna kärlek till hästarna kan det bli så fel. Hästarna får inte den hjälp de behöver då någon har "pratat" med dem som inte har den förmågan på riktigt. Man gör övergrepp i form av tvingande åtgärder vid medicinering och vaccinering för att "lura" i hästen något som inte är bra för den. Okunskap ja, men det görs i kärlekens namn till hästen och för att man vet inget annat och gör som man alltid gjort. Det gör ont att se på

Här på morgonen gick jag djupt försjunken i dessa tankar när jag skulle in i hagen med morgonhöet i skottkärran. Det brukar vara "the same procedure as last time" med flocken, Elske håller undan övriga så matte kan ta sig fram till utfodringsbehållaren.

Inte nu när de speglade mina tankar ....det var stopp, tvärstopp ingen flyttade sig. Jag stod kvar i mina tankar och min hopplöshet inför det faktum att inte många vågar låta bli att ge tex avmaskningsmedel och vaccinera för har blivit lärd att man måste allt annat skapar rädsla istället för nyfikenhet på alternativen. Tittade upp och såg att jag var helt omringad det gick inte att flytta på någon häst vare sig med tryck eller våra vardagliga språkliga kommunikationssätt. Jag var fast...precis på samma sätt som jag känner inför mycket vad gäller hästhälsa....vi kommer ingen vart. Hästarna gick in i sitt transformeringsmood där vi stod och jag insåg att här kommer vi att stå tills jag hittat kärnan av problemet och det måste vara förankrat i mitt hjärta. Då visste jag - att det förhållningssätt vi har till hästen, oss själva, hälsa och själva livet är något vi behöver prata om, medvetandegöra. Först då kan vi leva och göra saker utifrån kärlek både till hästen och oss själva istället för att leva i rädsla. När den polletten ramlade ned öppnade flocken upp och tillsammans gick vi till utfodringsplatsen.

Dela den här sidan