6. okt, 2021

Inget är en slump

Inget är en slump

 Att få vävaihop hästarna med mitt synsätt på inre ledarskap, helhetshälsa och andlighet har varit min dröm. Drömmen började växa när jag fortfarande var kvar på mitt gamla arbete.

Jag åkte till Stockholm under ett års tid för att utbilda mig till horse assisted coach och kände då i själ och hjärta att jag hamnat rätt och ville utveckla kommunikation både synlig och osynlig tillsammans med hästarna.

Vid den tidpunkten bestod flocken endast av friserhästen Elske och nordsvensken Enita. Känslan kom att jag behövde en flock om 5 för att skapa drömmen. Jag hade dock lovat stona att de aldrig skulle behöva lämna gården.

En dag sökte jag efter föl/unghäst hingst på blocket och hittade en annons angående en 7 månaders islandshingst med fin stam. Uppfödningen skulle avvecklas och denna lille röde var svårsåld eftersom han inte gick att få tag ute på stora betet eftersom han inte var van vid människor. Uppfödaren sa att vi var välkomna men ett 20 tal hade redan varit där och flera var intresserade men hästen gick inte att få tag på. Inte intresserad sa jag. Kunde inte sluta tänka på hästen och efter endel funderande och prat med min dotter lovade jag att vi i alla fall kunde åka dit och titta på honom om han inte var såld efter sportlovet.

Söndagen kom jag ringde, den röde namnlöse var inte såld och vi åkte dit. Uppfödaren tog med oss långt ut i en hage och plötsligt stod han och en häst till där…solen lös på honom och mot den vita snön såg hans röda man och päls ut att brinna. Han ser ut att heta Eldur sa jag, islänning som han var. Vi tre stannade och stod och pratade och så plötsligt närmade han sig. Lite i taget, nosade på min och dotterns händer. Stilla stod han och lyssnade. Känslan när vi började gå tillbaka ned mot stallbyggnaden och han följde efter var obeskrivlig. Han hade väntat på just oss. Uppfödaren var smått chockad.

Nu i efterhand är det så tydligt, han skulle till oss och vara en del i den flock där han nu är pappa till Ella och Eilifur.

På måndagen alltså dagen efter vi träffade och körde hem Eldur blev jag uppsagd på mitt jobb. Han kom i grevens tid. Sedan den måndagen, den 8 februari 2016 är Häst & HusdjursLabbet mitt enda levebröd. Inget är en slump

Vilken resa det är och har varit

Dela den här sidan