9. sep, 2022

En eloge till alla modiga hundägare

Ett så bra inlägg från Anne-Li Strand författare av boken " Min hund vill ha riktig mat". Håller med helt och fullt. Riktig mat ger friska hundar

Boken hittar ni i vår webbshop

https://www.hastohusdjurslabbet.se/.../hund-katt-f%c3%a5r

Universum har sänt mig så mycket positiva energier på sista tiden och jag har fått så många glada tillrop, via e-mail och via sociala medier. Så idag kände jag mig inspirerad att skriva följande:

Jag skulle vilja ge en stor eloge till alla som har tagit mod till sig och börjat göra egen hundmat. Det är verkligen inte någon enkel sak, att våga gå emot strömmen och göra tvärtemot vad alla runt omkring en säger.

När jag en gång i tiden började min resa mot insikt och uppvaknande så var jag väldigt ensam och fick ta mycket skit från alla möjliga håll. Men jag följde min övertygelse – dock med ett öppet sinne, som man alltid bör ha.

Jag brukar använda som mantra, att tiden har svaren och resultaten får föra talan. Och i fallet ’riktig mat’ talar ju resultaten tydligt.

Att någon människa – utbildad eller inte – ens för ett ögonblick kan tro på att ultraprocessad mat skulle vara bättre för en hund än naturlig mat, beror endast på snart 100 år av systematisk hjärntvätt. Så snart vi bryter oss loss från det profitstyrda kontrollsystemet och i stället låter förnuftet råda, så ser vi saker med helt andra ögon …

Det som tidigare var otänkbart – blir plötsligt självklart!

Vi människor lever just nu mitt i ett fullskaligt informationskrig som polariserar och splittrar oss. Propaganda och skrämseltaktik, inte minst från dem som utger sig för att vara trovärdiga, får oss att tappa allt förtroende för vår egen förmåga. Vi har indoktrinerats att tro att vi måste lägga våra liv i händerna på självutnämnda experter och vi vågar inte lita på vårt eget omdöme. Förr var det kyrkan som styrde över människors liv, nu har Vetenskapen blivit den nya religionen – Vetenskapismen styr.

Många vet inte att det som kallas vetenskap, egentligen är allt annat än vetande. I många fall är det faktiskt mest bara teorier, som förhärskar ända tills nya teorier ersätter dem. Men likväl vill de som slåss på vetenskapens sida, att dessa teorier ska styra våra liv.

Vi ska inte tänka själva, vi ska bara välja sida i striden och sedan slåss för att övertyga motståndarsidan.

Och mitt i slagfältet – med viftande svansar och ögon som kallar på uppmärksamhet – står hundarna. De försöker säga oss något. Och om vi bara stannar upp och lyssnar så hör vi vad de säger. Men då krävs det att vi deserterar från den armé i informationskriget vi valt att följa. Vi behöver i stället lyssna på hundens signaler, för de är alltid ärliga och direkta.

Och det vi gör för att förbättra deras hälsa, får snabba – om inte omedelbara resultat. En naturlig kost kan faktiskt totalt vända hälsotillståndet hos en hund, över en natt! Med sina direkta reaktioner och korta, intensiva livscykler, visar hundarna oss vad som händer i kroppen när vi äter mat som inte passar oss. De visar oss också tydligt att alla är sin egen individ, som på egen hand måste klura ut vad den egna kroppen mår bra av.

Hundar grubblar inte på vilken kostreligion som är den rätta. De bara reagerar; de mår antingen bra – eller inte.

Det jag egentligen försöker säga är, skit i vad alla andra säger! Lyssna på naturen – i detta fall hunden; lär dig att tolka signalerna och använd djupet av ditt hjärta, så förstår du och kan göra det som just Din hund behöver. Inte alla andra hundar – DIN hund.

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

Dela den här sidan