8. dec, 2020

Pålles erfarenhet av Equus Mundi örtblandning

Vi fick ett mail med feedback från en kund som ger sin häst ört- och fodertillskottet Equus Mundi.

"Hej!
Min häst Pålle hade 1050 i EPG när jag tog träckprov i oktober. Nu hade han 200 efter en kur om 500 g! Är så glad. Denna häst har alltid mycket mask och jag vill ju helst slippa kemisk avmaskning.
Tänkte fortsätta över tid. Tror du det räcker med en underhållsdos på 1 msk/dag nu? Han är ponnystorlek. "

Många människor tror att örter bara är något man använder för att krydda maten med. Men under tusentals år har örter och andra växter haft en viktig roll i vår och andra kulturer. Många av våra mediciner innehåller ämnen som har sitt ursprung från växter t.ex.  Aspirin  kommer ursprungligen ur barken från vide.

Sedan urminnes tider har hästen strövat omkring och ätit örter, gräs, löv och bark som de för tillfället behöver. Ett starkt immunförsvar var och är livsviktigt för att hästen ska hålla sig frisk. Det är idag få förunnat att som hästägare ha stora arealer skogsbete och ängar där hästarna själv kan äta det de behöver.

En stor del av den gamla örtkunskapen bevaras och förs vidare i form av berättelser. Men det finns också noga dokumenterat i örtaböcker som ger en detaljerad information om egenskaperna hos de växter som används.

Equus Mundi®  är ett unikt fodertillskott av ekologiska örter som tagits fram av Dr. Anki Olofsson i samarbete med örtspecialister. Equus Mundi har funnits på marknaden i Sverige sedan 2016 och produkten är registrerad hos jordbruksverket.
 

Till våra hundar, katter & får finns örtblandningen Mundi. 

Hur kan vi hjälpa dig och din häst ? Kontakta oss gärna eller boka tid för rådgivning

Dela den här sidan