13. jul, 2020

Akeylas väg till att bli herdehund

Vi hade en önskan om att hitta en hund som kan vakta våra höns, katter, hästar och såklart även oss människor, labbet och gården. En stor och ärofylld uppgift. Har läst endel om de herdehundar som finns, deras förmåga att tänka självständigt och deras vaktinstingt. Hur dessa fantastiska djur levt tillsammans med boskap sen långa tider.

Så endag fanns hon där, Akeyla ❤,en 7 månaders Kavkazskaja ovtjarka eller en sk kaukasisk herdehund. Tidpunkten var helt fel, men ett har jag lärt mig av djuren och det är att de kommer in i mitt liv när det är dags.

Att byta miljö, människo- och djurflock är en stor sak för en unghund. Stressen satte sig i magen så under tiden hon landar får hon örtblandningen Mundi för att hjälpa mage och tarmar och även relax blomsterdroppar för att hjälpa till att lösa upp emotionella blockeringar.

Vi byter även ut torrfoder till färskfoder långsamt långsamt.

Rasen är mycket självständig och behöver känna sig fri och hon tar sin roll som vakthund fint och rör sig på gården helt fritt dygnet runt. När hon nu så sakta landat in och hälsat på katter och höns tenderar hon att bli busig och lekfull vilket skrämmer slag på framförallt hönsen. 

Hon var såklart veterinärbesiktigad inför köpet men eftersom jag gör frekvensanalys/håranalys vilken går på djupet så scannade jag av henne. Hon hade Borrelia och co-infektion av Ehrlichia så nu behandlas hon homeopatiskt.

Vi kommer att följa hennes utveckling framöver, även tema hundhälsa, sk problemhundar, foder etc

Dela den här sidan